NOS VoetbalAangepast

Sneijder: Nice is geen noodsprong

Sneijder: Nice geen noodsprong, wil op topniveau voetballen

Een opgetogen Wesley Sneijder is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club OGC Nice. In aanwezigheid van zijn vrouw Yolanthe en zoontje Xess Xava kreeg Sneijder op een persconferentie van ruim 35 minuten een variëteit aan vragen van de Franse media op zich afgevuurd.

De Utrechter vertelde over het aansprekende voetbal van Nice, zijn hernieuwde kennismaking met Mario Balotelli en over zijn fysieke gesteldheid.

Sneijder verkeert volgens trainer Lucien Favre nog niet in topconditie, maar de coach verwacht binnen afzienbare tijd volledig over de middenvelder te kunnen beschikken. Sneijder zelf hoopt op de returnwedstrijd in de play-offs van de Champions League over twee weken tegen Napoli.

Wesley Sneijder trapt een balletje op het veld van Nice met zoontje Xess Xava

"Het was een lange zit", constateerde de international na de persconferentie. "Maar alle presentaties zijn zo. Het hoort erbij. Ik ben blij dat ik hier ben. Het is een goede club. Dat weten ze in Amsterdam ook", lachte Sneijder, verwijzend naar de uitschakeling van Ajax voor de Champions League.

Een noodsprong wil Sneijder zijn transfer niet noemen. "Helemaal niet. Ik had alle tijd om na te denken wat ik wilde. Er kwam van alles voorbij. Veel aanbiedingen waren ver weg, maar ik wilde in Europa blijven en op een niveau spelen waarop ik thuishoor."

Zijn wens om in Europa te blijven had deels met het Nederlands elftal te maken. Sneijder heeft daarover ook contact gehad met bondscoach Dick Advocaat. "Als je ver weg zit, ben je van de kaart verdwenen. Maar dat is niet de hoofdreden geweest. Ik ga niet een beslissing nemen met het Nederlands elftal in mijn achterhoofd."

Niet zo jetsetterig

En zo kwam hij uit in Nice. Een mondaine stad met veel jetset, en daardoor bij uitstek geschikt voor de familie Sneijder. Of niet? "Ik ben niet zo jetsetterig, hoor. Dat stempel krijg je al snel. Dat is ook niet het belangrijkste geweest in mijn keuze. Ik had heel veel mooie plekken voor het uitkiezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl