1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Google
NOS Nieuws

Ook voor modeketen Tuunte valt het doek

Modeketen Tuunte is failliet. Dat bevestigt de directeur. De keten telt meer dan 40 winkels, met name in kleinere steden in het oosten van het land.

Het bedrijf heeft zelf faillissement aangevraagd. Het aankomende winterseizoen doet het bedrijf de das om, zegt directeur Louis van Andel. "Die kleding zou nu de winkels in moeten. Daar missen we de middelen voor."

Er zijn dit jaar al meerdere grote kledingketens omgevallen. In januari ging Charles Vögele failliet en twee weken terug viel het doek voor Witteveen.

Snelle veranderingen

Het bedrijf kan het tempo waarin de winkelbranche verandert niet bijhouden, aldus Van Andel. "Wanneer je winkelt, en hoe, dat verandert snel. Dat betekent dat verdienmodellen moeten veranderen. Maar zo'n aanpassing heeft tijd nodig, en heel veel geld. Dat geld is niet beschikbaar."

Vanmorgen kende de rechtbank in Zutphen het faillissement toe en werd een curator aangesteld. Bij elkaar zijn er zo'n 250 mensen in dienst bij het bedrijf, onder wie veel parttimers.

De winkels van Tuunte blijven voorlopig open, verwacht de directeur, "maar dat is nu aan de curator".

Doorstart

Het is nog niet duidelijk of Tuunte een doorstart kan maken. Van Andel: "Alles is mogelijk, maar ik durf er niets over te zeggen. We hebben echt geknokt. Dat is niet genoeg gebleken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl