Nederlanders gepakt voor drugssmokkel naar Australië

Aangepast
Australian Federal Police

Bij een internationale politieactie is een criminele bende opgerold die drugs smokkelde van Nederland naar Australië. In totaal zijn achttien mensen gearresteerd.

De meeste verdachten zijn Australiërs. Tien van hen zijn aangehouden in Sydney, vijf andere Australiërs in Dubai. In Nederland zijn drie mensen opgepakt: een 33-jarige man uit Utrecht en een 47-jarige man uit Huizen. Later is in Utrecht nog een verdachte aangehouden. Zij kwamen bij de politie in beeld nadat de Australische politie Nederland had gevraagd onderzoek te doen naar de herkomst van de drugs.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Drie Nederlanders opgepakt bij internationale actie tegen drugssyndicaat

De Nederlandse politie heeft tijdens het onderzoek 998 kilo mdma, 116 kilo cocaïne en 15 kilo crystal meth onderschept en in beslag genomen.

De Utrechters worden ervan verdacht dat ze 500 kilo mdma naar Australië wilde sturen. De Huizenaar zou verantwoordelijk zijn voor het verzenden van de rest van de drugs.

De politie heeft ook de woningen van de Nederlanders doorzocht. In Utrecht is een aantal biljetten van 500 euro aangetroffen en in beslag genomen. In de woning in Huizen heeft de politie hasj gevonden.

1/3De aangetroffen mdma Openbaar Ministerie
2/3Een scanner laat zien dat het om mdma gaat Openbaar Ministerie
3/3De in beslag genomen cocaïne Openbaar Ministerie