Bondscoach Koens: Hassan heeft tactisch niet gefaald

Aangepast
Sifan Hassan ligt teleurgesteld op de grond na haar vijfde plaats op de 1.500 meter ANP

Atletiekcoach Grete Koens vindt dat Sifan Hassan bij de WK atletiek op waarde is geklopt in de finale van de 1.500 meter. De atlete verkeerde in goede vorm, maar eindigde maandagavond teleurstellend als vijfde.

"Ze probeerde aan het slot van de race de kastanjes uit het vuur te halen, maar daar was ze niet goed genoeg in. Je kan een mindere dag hebben", zei Koens, die zich als bondscoach ontfermt over de Nederlandse middellangeafstandlopers.

'Het was gewoon niet goed genoeg wat Sifan liet zien'

Een reactie van atletiekcoach Grete Koens na de teleurstellende race van Sifan Hassan op de 1.500 meter bij de WK atletiek.

Hassan verzuurde in de laatste 100 meter van de race, waardoor drie concurrenten haar alsnog passeerden. "Ze kwam op 600 meter voor het einde naar voren en dat was ook het plan. Maar heel verrassend vind ik de uitslag niet. Dit is toch een ander type wedstrijd."

"Ik vind dat Sifan tactisch niet gefaald heeft. Je loopt voor goud en dan kan het alle kanten op", aldus Koens, die nog niet weet of Hassan in Londen de 5.000 meter gaat lopen. "Dat was vooraf wel de bedoeling, maar ik heb haar nog niet gesproken over hoe zij erover denkt."

800 of 5.000 meter?

Er is ook de mogelijkheid dat Hassan ervoor kiest om in Londen nog de 800 meter te lopen. De atlete neemt waarschijnlijk dinsdagavond een besluit hierover.

Ze is niet van plan om aan beide afstanden deel te nemen, aangezien de 800 en 5.000 meter komende donderdag vlak na elkaar op het programma staan.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Hassan weer vijfde op 1.500 meter

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Hassan: ik weet het niet