Jeffrey Herlings
NOS SportAangepast

Herlings oppermachtig bij MXGP in Lommel

Jeffrey Herlings heeft met overmacht de eindzege gepakt in de MXGP-race van België. Op het circuit in Lommel was de 22-jarige motocrosser zowel in de eerste als tweede manche de beste. Glenn Coldenhoff eindigde verrassend als derde.

Antonio Cairoli, de Italiaanse leider in de WK-stand, kende beide manches de beste start, maar Herlings kon steeds goed volgen. Al in de eerste ronde pakte de Nederlander de leiding, maar die moest hij later weer afstaan aan de Italiaan.

Herlings oppermachtig in Lommel

Het werd een mooi gevecht tussen de motocrossers, waarin Herlings steeds snellere tijden bleef noteren op het Belgische circuit. Uiteindelijk ging hij Cairoli in een scherpe bocht voorbij. Daarna was het gedaan met de tegenstand van de Italiaan, die Herlings liet uitlopen naar een voorsprong van bijna een halve minuut.

Coldenhoff, die in de eerste manche als derde eindigde, finishte nu als vierde waarmee hij zijn tweede podiumplaats van het seizoen veroverde. Herlings klom met zijn overwinning naar de tweede plaats in het kampioenschap, op 91 punten achterstand van Cairoli.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl