Aanvoerder Thomas Müller lift de beker voor Bayern München

Bosz verliest bij officieel debuut in Supercup van Bayern

Peter Bosz heeft zijn officieel debuut bij Borussia Dortmund geen luister kunnen bijzetten. Zijn ploeg verloor de strijd om de Duitse Super Cup van Bayern München. De landskampioen trok in de beslissende strafschoppenserie aan het langste eind, nadat na 90 minuten voetbal een 2-2 stand was bereikt.

Bayern trad aan zonder de nog geblesseerde Arjen Robben en met de debutanten Sebastian Rudy en Corentin Tolisso. Bij Dortmund ontbrak spelmaker Mario Götze. De Duits international, tussen 2013 en 2016 speler van Bayern, had teveel last van een rugblessure.

Dortmund begon fel aan het duel en kwam na 12 minuten al op voorsprong. Bayern-verdediger Javi Martínez ging gruwelijk in de fout en liet zich de bal afsnoepen door Christian Pulisic. De 18-jarige Amerikaan liep door op doelman Sven Ulreich en schoof beheerst de 1-0 binnen.

Christian Pulisic maakt de openingstreffer voor Borussia Dortmund

Niet veel later trok Robert Lewandowski de stand gelijk voor Bayern. Rechtsback Joshua Kimmich ontweek slim de buitenspelval van Dortmund en gaf de bal perfect voor op de spits die koel afrondde tegen zijn oude club.

Robert Lewandowski trekt de stand weer gelijk voor Bayern

In de tweede helft ging de strijd gelijk op en Bayern leek in de 70e minuut op weg naar de 2-1 toen Lewandowski werd gelanceerd met een goede steekbal. De Pool wist invaller Kingsley Coman echter niet te bereiken, waarop Dortmund direct counterde. Ousmane Dembele lanceerde op zijn beurt spits Pierre-Emerick Aubameyang die de bal controleerde en schitterend in de verre hoek schoot.

Beslissende penalty's

Dortmund leek de overwinning te grijpen, maar kort voor tijd kwam Bayern nog op gelijke hoogte. Uit een vrije trap van Rudy kopte invaller Niklas Süle op de lat waarna een klutssituatie ontstond. Kimmich schoot op doel en via doelman Roman Bürki verdween de bal in het doel.

Met de 2-2 stand gingen beide teams op voor de penalty's. Kimmich miste de derde strafschop voor Bayern, maar zag dat Sebastian Rode namens Dortmund de vierde strafschop ook niet binnen schoot. In de sudden death miste Marc Bartra voor Dortmund en zo won Bayern met 5-4 de penaltyreeks.