Alsnog brons voor Rutger Smith

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Smith krijgt in Londen alsnog bronzen WK-medaille

Hij moest er tien jaar op wachten, maar zaterdagavond gebeurde het alsnog. Rutger Smith vloog speciaal naar Londen om op de tweede dag van de WK atletiek een bronzen medaille uit 2007 te ontvangen.

Smith eindigde destijds in Osaka als vierde bij het kogelstoten, maar omdat de Wit-Rus Andrej Michnevitsj later op doping werd betrapt kreeg de Nederlander met vertraging alsnog de bronzen medaille.

Smith is een van meest succesvolle Nederlanders op grote titeltoernooien. Als discuswerper en kogelstoter veroverde hij zeven medailles op EK's en WK's. Drie ervan werden hem pas jaren later toegekend, omdat een dopingzondaar zijn medaille moest inleveren.

"Ik had deze medaille in 2007 moeten krijgen. Ik was destijds super teleurgesteld omdat ik vierde was geworden. Deze medaille is me al vier jaar geleden toegekend en ik kan hem nu pas ophalen. Ik waardeer het wel, want ik had ook kunnen zeggen dat ze de medaille maar per post hadden moeten opsturen. Het is niet de echte medaille, maar wel mooi."

Smith gaat door

Smith (36) moet binnenkort geopereerd worden aan een botsplinter in zijn elleboog, maar afscheid nemen van de sport doet hij nog niet. "Ik wil graag nog een, twee jaar door. Volgend jaar zijn de EK in Berlijn. Dat is een geweldig stadion"', keek hij in Londen alvast vooruit.

STER Reclame