Van Bronckhorst: persoonlijk drama voor Vermeer

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst stond vrijdagmiddag tijdens de persconferentie voor het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen Vitesse vooral stil bij de situatie van Kenneth Vermeer.

De doelman liep woensdag tijdens de training een peesblessure aan zijn rechterhand op, en is zeker twee maanden uitgeschakeld. Vorig jaar raakte Vermeer ook al geblesseerd tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Toen kostte een gescheurde achillespees hem de volledige eerste seizoenshelft.

"Voor Kenneth is zijn blessure een persoonlijk drama. Ik had de keuze van eerste doelman nog niet gemaakt", vertelde Van Bronckhorst in De Kuip, waar de wedstrijd zaterdag wordt gespeeld.

Geen extra doelman

Vermeer was in een concurrentiestrijd verwikkeld met de Australiër Brad Jones. Van Bronckhorst gaf aan dat Feyenoord niet op zoek gaat naar een extra doelman na het wegvallen van Vermeer.

Van Bronckhorst heeft vertrouwen in zijn ploeg na de voorbereiding. "We staan er goed voor"", aldus Van Bronckhorst, die niet vertelde of de maandag vastgelegde Steven Berghuis direct in de basis begint. "Dat zien jullie morgen wel."

Van Bronckhorst: Johan Cruijff Schaal voelt als thuiswedstrijd

STER reclame