Hollandse Hoogte

Het grote dna-verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen wordt enkele maanden uitgesteld. Justitie laat 1Limburg weten dat de voorbereiding meer tijd kost.

Volgens planning zou het onderzoek dit najaar beginnen. Maar voor het afnemen van dna worden nieuwe materialen gebruikt. Die zijn pas volgend jaar beschikbaar.

Naar verwachting worden 15.000 mannen in Limburg opgeroepen om vrijwillig dna af te staan. Er wordt gezocht naar nieuw bewijs in de zaak die al bijna 20 jaar speelt. De 11-jarige Nicky Verstappen verdween in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp. Hij werd dood gevonden op de Brunssumerheide. De dader is nooit gevonden.

Verwantschapsonderzoek

Omdat dna-sporen zijn gevonden op de kleding van Nicky Verstappen wordt nu een verwantschapsonderzoek gedaan. De politie hoopt dat familie van de dader meedoet aan het onderzoek. Als een overeenkomst wordt gevonden, kan de politie gericht zoeken.

Het onderzoek gaat naar verwachting begin 2018 van start. Justitie gebruikt een nieuwe manier om wangslijm af te nemen. Nu zijn vier borsteltjes nodig om het dna-materiaal te verkrijgen. In de nieuwe set is dat maar een borstel. Daardoor gaat het onderzoek naar verwachting sneller. Het is ook goedkoper.

STER reclame