De hoogslaper die voor 24 euro werd aangeboden op de website van Leen Bakker
NOS NieuwsAangepast

Klanten Leen Bakker naar rechter om stuntprijs hoogslaper

Ruim 1000 mensen hebben zich gemeld bij een juridisch adviesbureau omdat ze willen dat Leen Bakker een hoogslaper levert tegen een verlaagde prijs. Ze stappen daarom naar de rechter. Een gesprek tussen de juristen en advocaten is vanochtend afgeblazen.

Jurist Chitzki Loonstein van adviesbureau Aliter Melius zegt dat de meubelwinkel voordat het gesprek begon, de eis stelde dat hij na afloop niet met de pers zou praten. Loonstein ging daar naar eigen zeggen niet mee akkoord en brak het gesprek af.

Hoogslapers met korting

Aanleiding voor het gesprek was onenigheid over een hoogslaper die afgelopen weekend met flinke kortingen werd aangeboden op de website van de meubelwinkel. Sommige bedden van het merk Hoppekids kostten ineens nog maar 24 euro, in plaats van 319 euro.

Ook werden er bedden aangeboden voor prijzen die varieerden van 25 tot 85 euro, zegt jurist Chitzki Loonstein van adviesbureau Aliter Melius in het NOS Radio 1 Journaal. Sommige mensen bestelden meerdere hoogslapers. In totaal zijn er ruim 4000 sterk afgeprijsde bedden verkocht.

Technische fout

Volgens het bedrijf was er sprake van een technische fout, die later werd gecorrigeerd. Toen waren er al meer dan duizend bedden besteld voor flink lagere prijzen.

Leen Bakker weigert de hoogslapers voor dat bedrag te leveren. Maar volgens Aliter Melius moet het bedrijf zich aan de verkoopafspraak houden. "Mocht Leen Bakker volhouden dat zij uw bestellingen niet leveren, dan zullen wij de kwestie voorleggen aan de rechter", staat op de website.

'Echte prijsvechter'

Jurist Chizki Loonstein van Aliter Melius zegt dat de klanten niet hadden kunnen vermoeden dat het om een technische fout ging. "Het bedrijf staat bekend als een echte prijsvechter."

"Bovendien vermoed ik dat er sprake is van enige opzet bij Leen Bakker", zei hij. "Het bedrijf wilde klanten naar de website lokken. Als het echt om een fout ging, had Leen Bakker dat wel eerder gemerkt."

Leen Bakker heeft ter compensatie een korting van 40 procent aangeboden aan klanten die een goedkoop bed hadden besteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl