Reuters

Rapper Kanye West klaagt een verzekeraar aan voor bijna 10 miljoen dollar. De rapper vindt dat hij aanspraak maakt op een schadevergoeding, omdat hij 21 concerten van zijn Saint Pablo tournee om gezondheidsredenen moest afzeggen.

Een van de ondernemingen van West, Very Good Touring Inc., dient de rechtszaak in wegens contractbreuk. De verzekeraar zou het uitbetalen van de ingediende claim bewust vertragen. In de beschuldiging staat dat de verzekeraar de claim mogelijk zou afwijzen omdat de aandoening van de rapper veroorzaakt kan zijn door het gebruik marihuana.

De 40-jarige rapper annuleerde de rest van zijn tournee november vorig jaar. De rapper was de weken ervoor veel in het nieuws. Zo praatte hij tijdens een concert 25 minuten lang onsamenhangend over de toen nog aanstaande president Trump. Ook kwam hij een week lang niet opdagen bij optredens.

Bij zijn laatste show stopte hij het optreden na een aantal nummers om te klagen over onder andere Facebook, collega-rapper Jay Z en Hillary Clinton. Een paar dagen later werd hij opgenomen in een psychiatrische instelling.

Eind november verliet hij de instelling, maar West wordt nog steeds behandeld, zo blijkt uit de rechtbankdocumenten. Wat West precies mankeert, is nooit bekendgemaakt.

STER reclame