WK atletiek tot 2023 bij de NOS

Aangepast
Dafne Schippers ANP

De komende vier wereldkampioenschappen atletiek zijn live te volgen bij de NOS. Het contract met atletiekfederatie IAAF is verlengd tot en met de WK atletiek van 2023.

De uitzendrechten van de outdoortoernooien gelden voor zowel televisie, radio als alle onlineplatforms.

Vrijdag gaan de WK in Londen van start.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

WK atletiek live bij de NOS
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De WK atletiek, die om de twee jaar worden georganiseerd, behoren tot de grootste sportevenementen in de wereld. De NOS doet al sinds de eerste editie in 1983 (Helsinki, met zilver op de 800 meter voor Rob Druppers) verslag van het evenement.

Eerder bemachtigde de NOS de uitzendrechten voor de Europese kampioenschappen atletiek in 2018 en ook op de Olympische Spelen van 2020 zijn alle atletiekdisciplines bij de NOS te zien.

Van vrijdag 4 tot en met zondag 13 augustus doet de NOS live verslag van de WK atletiek in Londen. Op NPO 3 is iedere avond om 20.00 uur NOS Studio Sport Atletiek, met een mix van samenvattingen en rechtstreekse beelden. Presentatrice Dione de Graaff en voormalig atleet Gregory Sedoc praten de kijkers bij over de prestaties van de dag.

Vanuit Londen is het commentaar bij de wedstrijden van Stefan Verheij en Léon Haan. In de sportmiddaguitzendingen in de weekeinden op NPO 1 is er veel aandacht voor de WK atletiek. Het digitale themakanaal NPO Sport zendt de ochtendsessies van de WK uit en er zijn livestreams op NOS.nl. Ook NOS Langs de Lijn is in Londen voor een rechtstreeks radioverslag op NPO Radio 1 van de WK atletiek.

STER Reclame