De rechtbank in Assen
NOS NieuwsAangepast

Vier jaar cel voor gastouder die baby doodschudde

Een gastouder uit Assen, die vorig jaar een baby doodschudde, moet vier jaar de gevangenis in. Volgens de rechter heeft de vrouw opzettelijk gehandeld en is er sprake van doodslag. Ze had als gastouder moeten weten dat een baby kan sterven door hard te schudden, zegt de rechter.

Het Openbaar Ministerie had zes jaar cel geëist, ook voor doodslag. Maar de rechtbank houdt er rekening mee dat het de eerste keer is dat de vrouw met justitie in aanraking komt. Ook is de kans op herhaling klein en heeft de vrouw hulp gezocht.

De vrouw heeft toegegeven dat ze het meisje van 1 jaar door elkaar heeft geschud. De baby huilde onophoudelijk. De vrouw liep drie kwartier met haar rond, maar dat hielp niet, waarop de vrouw radeloos werd en het kind door elkaar schudde. Ze legde het meisje daarna in bed. Toen ze even later ging kijken, reageerde de baby niet meer. De vrouw reanimeerde haar en belde de ambulance. Twee dagen later overleed het meisje.

Opgebiecht

Thuis biechtte de vrouw het schudden op aan haar man. Die haalde haar over om naar de politie te gaan. De vrouw werd daarop aangehouden en in voorlopige hechtenis genomen.

Het meisje kwam samen met haar broertje een paar keer in de week bij de vrouw in Assen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl