De ingang van het park.
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Attractiepark Slagharen sloopt huisjes met pony

De pony's van attractiepark Slagharen gaan met pensioen. De dieren passen niet meer in de toekomstplannen van het park. De huisjes waar je een pony bij kan huren gaan tegen de vlakte en daarmee verdwijnt ook de plek voor de laatste pony's.

Volgens directeur Wouter Dekkers is er nog wel vraag naar de dieren. "We moeten helaas mensen teleurstellen. Maar die huisjes zijn de oudste die we hebben. Ze zijn op en gaan tegen de vlakte, dus was het voor ons ook tijd om eens goed naar het attractieparkgedeelte te kijken."

De grond waar de huisjes op staan, wordt gebruikt om het park uit te breiden.

Comeback

Het park staat in de geheugens van veel Nederlanders gegrift als Ponypark Slagharen, ondanks dat die naam al 25 jaar niet meer wordt gebruikt. Ook de pony's waren lange tijd weg, maar maakten in 2014 een comeback. Nu moeten ze toch definitief vertrekken.

Het park werd ook gebruikt door Zondag met Lubach, in een introductiefilm over Nederland voor de nieuwe Amerikaanse president.

Dierenwelzijn

Dekkers zegt tegen RTV Drenthe dat het welzijn van de pony's maar een kleine factor is in het besluit. "Je merkt wel dat er in de maatschappij steeds meer vragen over komen, net als bij het Dolfinarium. Maar we zien geen signalen die concreet over pony's gaan."

De laatste zestig pony's zijn er nog tot oktober. Daarna wordt er voor de dieren een nieuw huis gezocht.

Advertentie via Ster.nl