Mediatv.nl

Bij Shell in Pernis is opnieuw een incident geweest. Bij het spoelen van de leidingen van de petrochemische fabriek is het gevaarlijke gas fluorwaterstof vrijgekomen. Het lek werd rond 01.00 uur 's nachts door werknemers van Shell gedicht.

De brandweer heeft de hele tijd water op het lek gespoten, om te voorkomen dat het gas zich kon verspreiden. Er is geen gevaar voor omwonenden geweest, zegt de Veiligheidsregio. Bij metingen in de omgeving is de stof niet aangetroffen.

Een woordvoerder benadrukt dat er maar een kleine hoeveelheid fluorwaterstof in de leiding zat en zegt dat al het gas is neergeslagen op het bedrijventerrein. Ook bij Shell zelf zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten. Wel hebben 29 mensen uit de wijk Hoogvliet bij de milieudienst geklaagd over stankoverlast. Fluorwaterstof heeft zure geur.

Uit voorzorg was de weg rond Shell Pernis afgesloten en het treinverkeer in de omgeving stilgelegd. Ook was de afrit van de A15 bij Hoogvliet enige tijd afgesloten.

Hulpverleners met zuurstofmaskers bij Shell MediaTV.nl

Afgelopen weekend was er brand bij Shell in Pernis. De raffinaderij werd stilgelegd, niemand raakte gewond. Het is niet bekend of de lekkage iets te maken heeft met de brand van eerder dit weekend.

Opnieuw incident bij Shell in Pernis

STER reclame