NOS SportAangepast

Einde seizoen voor Churandy Martina

Martina laat de rest van het seizoen schieten

Churandy Martina komt dit seizoen niet meer in actie. De sprinter heeft half juli bij de Diamond League-wedstrijden in Rabat een scheurtje in de hamstrings opgelopen en wil daar in alle rust van herstellen.

Martina, regerend Europees kampioen op de 100 meter, meldde zich vrijdag al af voor de WK in Londen, die komende vrijdag beginnen. Hij zou daar uitkomen op de 200 meter en de 4x100 meter.

Martina had voor zichzelf al beslist dit seizoen geen wedstrijden meer op de 100 meter te lopen. "Sinds de Spelen in Rio kamp ik met pijntjes. Op de 100 meter is een goede start heel belangrijk. Op de 200 meter speelt die minder een rol. Ik heb me dus vooral gefocust op de 200 meter voor Londen."

Schade groter dan verwacht

Na de race in Rabat dacht Martina dat de hamstringklachten meevielen. Onderzoek wees uit dat er meer schade was. "Er zat een toch een scheurtje in. Toch op de WK lopen zou een groot risico inhouden. Ik wil meedoen voor de medailles, maar dan moet ik wel gezond zijn."

Ondanks zijn 33 jaar is stoppen geen optie voor de sprinter, die eerder al aangaf over drie jaar ook actief te willen zijn tijdens de Olympische Spelen in Tokio. En voor die tijd wil hij geen keuze maken tussen de 100 en 200 meter. "Als ik gezond ben, zijn die afstanden prima te combineren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl