Engeland tegenstander Oranje in halve finales EK

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Engeland tegen Oranje na zege op Frankrijk

Engeland is donderdag de tegenstander van de Nederlandse vrouwen in de halve finales van het EK. De Engelsen schaarden zich onder de laatste vier door Frankrijk met 1-0 te verslaan.

Het treffen tussen de nummers drie en vijf van de wereldranglijst kon een uur lang nauwelijks boeien. Jodie Taylor brak het duel echter open door uit een counter haar vijfde doelpunt van het toernooi te maken.

Frankrijk moest komen en veroorzaakte een paar hachelijke momenten voor het doel van Karen Bardsley. Bij een van die momenten raakte de Engelse keepster geblesseerd. Maar ook haar vervangster hield het doel schoon.

Bondscoach Sarina Wiegman was met haar staf aanwezig in Deventer ANP Pro Shots

Engeland was ook de tegenstander van Oranje in de halve finales van het EK van 2009. Toen wonnen de Engelsen met 2-1 door een doelpunt diep in de verlenging.

Bondscoach Sarina Wiegman, zondagavond met haar staf aanwezig in Deventer om de komende tegenstander te bekijken, had vooraf geen voorkeur voor een van beide ploegen. "Wij hebben nu vier wedstrijden gespeeld, die allemaal op dezelfde manier benaderd en allemaal gewonnen. Dat gaan we nu weer doen."

De Engelsen kunnen tegen Nederland in ieder geval niet beschikken over Jill Scott. Zij kreeg tegen Frankrijk haar tweede gele kaart van het toernooi en is daardoor geschorst voor de halve finales.

STER Reclame