NOS WielrennenAangepast

Vijf jaar na Spelen straalt Kristoff weer op The Mall in London

Alexander Kristoff heeft de zesde editie van de Ride London op zijn naam geschreven. De Noor van Katusha was op The Mall in Londen Magnus Cort Nielsen (Orica) en Michael Matthews (Sunweb) de baas in de massasprint.

Alexander Kristoff wint de zesde editie van RideLondon & Surrey Classic

De 186 kilometer lange wedstrijd, die in 2011 begon als voorproefje van de olympische wegrit in Londen, was dit jaar voor het eerst opgenomen in de WorldTour.

Nadat Twan Castelijns (Lotto-Jumbo) en Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert) in het eerste deel van de koers voorop had gereden, sprongen Jasper Stuyven (Trek), Matteo Trentin (Quickstep) en Daryl Impey (Orica) op 30 kilometer van het einde weg.

Met nog 15 kilometer te gaan haakte Impey voorin af, maar Trentin en Stuyven gaven zich pas in de slotkilometer gewonnen.

In de eindsprint was Kristoff duidelijk de sterkste, al maakte Cort Nielsen het hem nog lastig. Wouter Wippert (Cannondale) eindigde als vijfde.

Kristoff klopt Cort Nielsen en Matthews in Ride London

Voor Kristoff was het de eerste zege sinds 1 mei, toen hij in Frankfurt Rund um den Finanzplatz op zijn naam schreef.

"Na de Tour de France heb ik vooral gefeest, meestal ben ik erg goed na een feest", grapte Kristoff voor de camera van de BBC. "Bij de Olympische Spelen won ik hier brons, dus ik wist wel dat het parcours me goed zou liggen."

Bij de olympische wegrace in 2012, die in grote lijnen over hetzelfde parcours voerde, won Kristoff ook de sprint van het peloton. Dat leverde hem toen echter slechts de bronzen medaille op, achter Aleksandr Vinokoerov en Rigoberto Urán.

In 2012 won Alexander Kristoff brons in Londen bij de olympische wegrit achter Rigoberto Urán en Aleksandr Vinokoerov

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl