Fognini maakt einde aan sprookje Hanfmann in Gstaad

Aangepast
Fabio Fognini serveert tijdens de finale in Gstaad AFP

Fabio Fognini heeft het ATP-toernooi van Gstaad gewonnen. De Italiaan maakte in de finale een einde aan het sprookje van Yannick Hanfmann: 6-4, 7-5. Fognini, de nummer 31 van de wereld, won zijn vijfde ATP-titel, tevens zijn vijfde op gravel.

Hanfmann bereikte via de kwalificaties het hoofdtoernooi. Daarin verraste de nummer 170 van de wereld door te winnen van de als derde geplaatste titelhouder Feliciano Lopez en de als achtste geplaatste Portugees João Sousa.

In de halve finales trof Hanfmann Robin Haase, de finalist van vorig jaar. Hanfmann overleefde vier matchpoints en trok de wedstrijd in drie sets naar zich toe. Voor de Duitse hardhitter was de wedstrijd tegen Haase pas zijn negende partij op ATP-niveau.

Eerste finale

In zijn tiende wedstrijd en eerste ATP-finale kwam Hanfmann snel met 4-0 achter. Daarna ging hij beter spelen, maar de set ging naar Fognini. In de spannende tweede set werd Hanfmann op 5-5 gebroken en pakte Fognini de winst in Gstaad.

Leonardo wint strijd der Mayers in Hamburg

De Argentijn Leonardo Mayer schreef het graveltoernooi in Hamburg op zijn naam. De 30-jarige Mayer, als lucky loser aan het toernooi begonnen, versloeg zijn Duitse naamgenoot Florian Mayer: 6-4, 4-6, 6-3.

Leonardo Mayer boekte in 2014 in Hamburg zijn enige toernooizege. Voor zijn tweede titel moest hij nog flink aan de bak. Mayer wist maar drie van zijn veertien breekkansen te benutten. De derde break die hij plaatste, bij 4-3 in de derde set, was uiteindelijk beslissend.

Het is de tweede week op rij dat een lucky loser een toernooi wint. De Rus Andrej Roeblev deed dat vorig week in het Kroatische Umag.

STER Reclame