NOS NieuwsAangepast

Schietpartij discotheek Konstanz was familieruzie

In een discotheek in het Duitse Konstanz heeft een 34-jarige man vannacht het vuur geopend. Daarbij is een portier om het leven gekomen; drie mensen raakten gewond. Ook de dader is omgekomen.

Volgens de politie is er geen enkel bewijs dat het een terroristische aanslag is. De dader was de zwager van de uitbater van de discotheek. Zij zouden ruzie hebben gehad, waarop de schutter zijn wapen haalde. Of de zwager onder de gewonden is, is niet bekend.

De dader begon rond 04.30 te schieten, waarna hij verwikkeld raakte in een vuurgevecht met de politie. Hij raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij op de operatietafel overleed. Bij het vuurgevecht raakte ook een agent gewond. Hij is buiten levensgevaar.

De schutter komt uit Irak en woont al vijftien jaar in Konstanz. Waarschijnlijk handelde hij alleen.

Wapen

In de discotheek waren volgens getuigen honderden bezoekers. Een politiewoordvoerder zegt dat veel van hen konden ontkomen door zich te verstoppen of door te vluchten. Volgens ooggetuigen werd een uitsmijter van de discotheek geraakt toen die probeerde in te grijpen.

De politie doet nog onderzoek naar de motieven van de dader. Hij heeft geschoten met een M16, een automatisch wapen. Dat hij juist dat wapen gebruikte, roept bij Duitse media veel vragen op. De M16 is een semi- of volautomatisch wapen dat onder meer wordt gebruikt door het Amerikaanse leger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl