Politie bij de attractie Fire Ball na het ongeluk in Ohio Reuters

Hij zou er zo weer instappen. Volgens eigenaar Toon van de Weerdt is zijn attractie Chaos absoluut veilig. Met dezelfde attractie gebeurde donderdag in de Verenigde Staten een ernstig ongeluk: een 18-jarige man kwam om het leven en zeven mensen raakten gewond.

Van de Weerdt stond deze week met zijn attractie op de Tilburgse kermis. Na het ongeluk besloot hij in de overleg met de gemeente de Chaos te sluiten voor de duur van de kermis.

Daarna wordt de attractie afgebroken en voor onderzoek naar de fabrikant gestuurd, vertelt Van de Weerdt aan Kermis FM, dat live uitzendt tijdens het Tilburgse evenement. "Hij wordt van top tot teen onderzocht, om te laten zien dat onze attractie wel veilig is."

'Ik zou er zo weer instappen'

Dochter van 12

De Chaos is Van de Weerdts enige attractie. "Het is mijn leven en ik behandel dat ding als mijn kindje." De Tilburgse kermis is voor hem een belangrijke inkomstenbron, dus het sluiten van de attractie betekent een financiële strop. Of hij die te boven komt is de vraag. "Het ligt eraan hoe lang het onderzoek duurt. Als het maanden gaat duren en we hebben al die tijd geen inkomsten, dan zal het wel moeilijker worden."

Van de Weerdt is ervan overtuigd dat er niets mis is met het apparaat. "Ik heb er een paar weken geleden nog met mijn dochter van 12 ingezeten. En of het nou mijn dochter is of het kind van iemand anders, wij nemen gewoon absoluut geen risico."

Mocht uit onderzoek blijken dat een ongeluk zoals in de VS niet kan gebeuren, en hij kan er weer het land mee in, dan is het nog de vraag of mensen die de beelden van het ongeluk hebben gezien nog in durven stappen. Van de Weerdt is niet bang dat ze weg zullen blijven.

"Er is deze week in Spanje ook een treinongeluk gebeurd, stappen we dan met zijn allen massaal niet meer in de trein? Of gaan we niet meer met de auto omdat er een verkeersongeluk is gebeurd? Je zult altijd mensen hebben die zeggen: ik sla deze misschien toch even over, maar ik ben er niet heel bang voor."

STER reclame