NOS VoetbalAangepast

Van der Gragt: denk dat mijn blessure meevalt

Van der Gragt over blessure: ik denk dat het meevalt

Stefanie van der Gragt viel tegen Zweden uit met een knieblessure, maar de verdedigster gaat ervan uit dat ze donderdag gewoon kan spelen met Oranje tijdens de halve finale van het EK tegen Frankrijk of Engeland.

"Ze hebben net even naar mijn knie gekeken en zoals het er nu uitziet, komt de halve finale niet in gevaar", zei ze na afloop van de met 2-0 gewonnen kwartfinale. "Ik wilde er eigenlijk niet uit, maar ik moest verstandig zijn en ook eerlijk zijn tegen mezelf en de ploeg."

Van der Gragt bleef in de rust achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mandy van den Berg, de aanvoerder van Oranje die dit toernooi haar basisplaats verloor. "Maar als het moet, dan sta ik er gewoon", aldus Van den Berg. "Het was vooral raar om in te vallen omdat Stefanie het veld moest verlaten. Ik hoop voor haar en het team dat het meevalt."

Van den Berg: opnieuw een onvergetelijke avond

Van den Berg heeft zich geschikt in haar rol als reserve. "Ik wil spelen, dat wil ik iedere avond. Maar als de bondscoach vindt dat daar iemand anders hoort te staan, heb ik dat te accepteren."

Hoewel ze niet meer in de basis staat, blijft ze zich onveranderd inzetten voor Oranje. "Ik ben de meiden blijven motiveren tijdens trainingen en besprekingen, zoals dat van me wordt verwacht en ik ook van mezelf verwacht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl