Wout Brama in het shirt van FC Utrecht
NOS VoetbalAangepast

Brama maakt gedroomde transfer naar Australië

Wout Brama heeft zijn gewenste transfer naar het buitenland te pakken. De 30-jarige middenvelder verruilt FC Utrecht per direct voor een avontuur bij Central Coast Mariniers in de Australische A-League. Daar tekent hij een contract voor twee jaar.

Brama speelde zijn hele carrière in Nederland. De laatste jaren sprak hij meerdere keren de wens uit om een keer in het buitenland te voetballen. Twee jaar geleden ketste een transfer naar Sydney FC op het laatste moment af.

Brama speelde meer dan 300 wedstrijden voor FC Twente, de club waar hij in 2010 de landstitel veroverde. Sinds begin dit jaar kwam hij uit voor FC Utrecht, dat hem in de winterstop transfervrij overnam van PEC Zwolle. De Utrechters beloofden Brama destijds dat ze mee zouden werken aan een buitenlandse transfer als die kans zich zou voordoen.

Bij tweevoudig Australisch kampioen Central Coast Mariniers krijgt Brama te maken met voormalig FC Groningen-speler Tom Hiariej. De Nederlanders Patrick Zwaanswijk (ex-Utrecht) en Marcel Seip (ex-Heerenveen) zijn bekende oud-spelers van de club.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl