NOS VoetbalAangepast

Wiegman en Martens: aanvallend verschil maken tegen Zweden

Wiegman: Zweden is een fitte, fysiek sterke ploeg

Zweden behoort in het vrouwenvoetbal tot de wereldtop. Bondscoach Sarina Wiegman en aanvalster Lieke Martens zijn het eens dat Oranje in de kwartfinale van het EK een loodzwaar duel te wachten staat. "We zullen echter zeker aan voetballen toekomen. Dat dwingen we met ons spel gewoon af", kijkt Wiegman vooruit naar de clash zaterdagavond in Doetinchem.

Lieke Martens speelt een belangrijke rol in haar elftal. De vleugelspeelster, die komend seizoen voor Barcelona gaat spelen, was in de groepsduels amper af te stoppen. Met Shanice van de Sanden staat ze garant voor actie en gevaar.

Martens: Zweden niet blij met onze kwaliteiten voorin

Martens maakte indruk tot nu toe. De Zweden gaven al aan dat ze haar vrezen. "Dat begrijp ik. We hebben een aantal kwaliteiten voorin waar je als verdedigster niet blij van wordt", legde ze vrijdag uit waar Oranje het van zal moeten hebben.

Martens heeft een verleden in de Zweedse voetbalcompetitie. "Zweden staat al jaren aan de wereldtop. Verdedigend spelen ze zeer georganiseerd. We moeten het tempo hoog houden en proberen de Zweden kapot te spelen."

'Kan mij goed voorstellen dat Zweden bang is'

Wiegman kan zaterdag over een fitte selectie beschikken. De bondscoach verwacht opnieuw een zwaar, fysiek duel. En in het laatste groepsduel met België had haar ploeg daar moeite mee. "We hebben in de groepsfase als team uitstekend gefunctioneerd. België was een andere wedstrijd. Daarin kwamen we moeilijk aan voetballen toe, maar waren we wel dreigend."

Tegen Zweden zal het opnieuw een fysieke slag worden, weet Wiegman. "Het is een fitte, fysieke ploeg, maar we zullen zeker aan voetballen toekomen. Dat dwingen we gewoon af."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl