Jeff Bezos en Bill Gates
NOS NieuwsAangepast

Amazon-baas voor even rijker dan Gates

De topman van webwinkel Amazon, Jeff Bezos, was vanmiddag een paar uur de rijkste man ter wereld. Op de miljardairslijst van het Amerikaanse zakentijdschrift, die continu schommelt, haalde hij Bill Gates voor even in.

Het is voor het eerst dat dat is gebeurd. Ook is Bezos pas de zevende persoon die op de eerste plek heeft gestaan. Inmiddels staat de Microsoft-baas weer op nummer één, omdat het aandeel van Amazon weer wat is gedaald.

Bezos had vanmiddag nog een vermogen van ruim 77,6 miljard euro. Dat was toen bijna een half miljard meer dan het vermogen van Microsoft-baas Bill Gates. Dankzij de stijgende beurskoers van Amazon zat de 53-jarige Bezos hem al langer op de hielen. Zijn vermogen nam ineens met meer dan een miljard euro toe.

De officiële lijst van rijkste mensen ter wereld wordt altijd in maart gepubliceerd.

Goede doelen

Bezos begon Amazon in 1994. Hij is ook de eigenaar van ruimtevaartbedrijf Blue Origin en in 2013 kocht hij als privépersoon de krant The Washington Post. In 1998 stak hij een kwart miljoen dollar in Google. Dat belang is nu enkele miljarden waard.

Sinds mei 2013 voerde Gates, die 61 is, de lijst aan. Vandaag was het voor het eerst dat iemand hem van de troon stootte. Volgens Forbes had Gates een veel ruimere voorsprong gehad als hij niet zoveel had weggegeven aan goede doelen. De oprichter van Microsoft schonk alles bij elkaar zo'n 26,5 miljard euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl