NOS NieuwsAangepast

Modeketen Witteveen failliet, winkels nog open

Het Nederlandse damesmodemerk Witteveen is failliet verklaard. Curator Rinke Dulack van Van Benthem en Keulen Advocaten in Utrecht bevestigt een bericht in De Telegraaf hierover. Een te hoog opgelopen belastingschuld heeft tot het faillissement geleid.

Volgens het hoofdkantoor zijn alle winkels vooralsnog gewoon open. De webshop van Witteveen ligt er wel uit. Of er geprobeerd wordt een doorstart te maken, moet later duidelijk worden. Bij de modeketen werken zo'n 400 mensen.

De Belastingdienst vroeg faillissement aan, omdat Witteveen zich niet zou houden aan een betalingsregeling. In juni kreeg ABN Amro nog toestemming om de schuld van Witteveen om te zetten in een gedeeld eigenaarschap. Voordat die stap kon worden afgerond, is de keten onverwacht failliet verklaard.

Dames van 40+

Het gaat al jaren slecht met de modeketen. Opvallend is wel dat Witteveen - dat vooral kleding verkoopt voor dames van 40+ en 50+ - tussen 2010 en 2014 nog 20 winkels opende. De laatste jaren maakt de keten echter steevast verlies. In 2015 ging het bijvoorbeeld om bijna een miljoen euro.

In 2016 resulteerde dat in een overname. O&C Investments nam de keten over van Doorhoven Holding. Maar de financiële problemen hielden aan. Huisbankier ABN Amro heeft op een bepaald moment een deel van de schuld kwijtgescholden in ruil voor aandelen van Witteveen. Maar de schulden bleven oplopen, vooral ook bij de Belastingdienst. Die heeft gisteren faillissement aangevraagd omdat de kledingzaak zich niet zou houden aan de betalingsregeling.

De rechtbank Utrecht heeft gisteren het faillissement uitgesproken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl