Roskam houdt 29 atleten over voor de WK

time icon Aangepast
ANP

De Nederlandse atletiekploeg voor de WK in Londen telt nog maar 29 atleten. Technisch directeur Ad Roskam van de Atletiekunie maakte dinsdag bekend dat Marije van Hunenstijn (4x100 meter) en Nicky van Leuveren (4x400 meter) niet fit genoeg zijn om naar Londen af te reizen.

De Atletiekunie wijst geen vervangers aan.

WK-kansje Cadée en Koppelaar

De WK-ploeg kan de komende dagen nog wel worden uitgebreid. Discuswerper Erik Cadée en polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar zouden door de internationale atletiekfederatie IAAF nog een startplek kunnen krijgen.

Rutger Koppelaar ANP

"We hopen op korte termijn hierover uitsluitsel van de IAAF te krijgen. Mocht de IAAF ze een startplek geven, dan moeten wij nog een besluit nemen of we ze meenemen", zei Roskam.

Beide atleten hebben niet aan de kwalificatie-eisen van de Atletiekunie voldaan. De WK atletiek beginnen op vrijdag 4 augustus.

Smith krijgt na tien jaar alsnog bronzen WK-medaille

Hij kwalificeerde zich niet voor de WK atletiek, toch komt Rutger Smith naar Londen voor een medaille. De 36-jarige discuswerper zal na tien jaar nog een bronzen medaille van de WK in Osaka in ontvangst nemen.

Smith eindigde in 2007 in de Japanse stad als vierde bij het kogelstoten. Door een levenslange dopingschorsing van de Wit-Rus Andrei Michnevitsj schoof hij in 2013 al op naar de derde plaats. De bijbehorende medaille krijgt hij nu in Londen uitgereikt.

STER Reclame