Geoffrey Berens
NOS SportAangepast

Wereldspelen laatste kunstje karateka Berens

De karatesport zal vandaag een traantje laten, want aan de carrière van twintigvoudig Nederlands kampioen Geoffrey Berens is bij de Wereldspelen in het Poolse Wroclaw een einde gekomen.

Na een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag bleef Berens in de groepsfase van de klasse tot 60 kilogram steken. "Geen halve finales. Er komt niet alleen een einde aan mijn toernooi, maar ook aan mijn loopbaan", schrijft de 34-jarige vice-Europees kampioen van 2005 op sociale media.

"Het doel was om te stoppen met een klapper", gaat Berens verder. "Maar ik kijk met veel trots terug op mijn internationale loopbaan. Bedankt voor iedereen die me gesteund heeft en natuurlijk ook voor alle kampioenen waar ik op de tatami tegen mocht vechten."

Olympische Spelen

Berens was lange tijd een van Nederlands beste karateka's. Net nu de sport olympisch wordt, houdt hij het voor gezien omdat hij meer aandacht wil besteden aan zijn gezin, zijn eigen sportschool en zijn baan als assistent-bondscoach van de selectie onder 21 jaar.

Wat ook meespeelt is dat op de Spelen zijn gewichtsklasse samengevoegd zou worden met een hogere gewichtsklasse. Hij zou dan een van de lichtsten zijn en dat maakt de kans op succes kleiner.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl