Lieke Martens
NOS VoetbalAangepast

Matchwinnaar Martens: ik ben de medische staf dankbaar

Lieke Martens moest in het vorige duel van Oranje op het EK nog gewisseld worden nadat ze een tik op haar enkel had gekregen. Meespelen tegen België lukte ternauwernood, maar dat kon haar er niet van weerhouden de winnende treffer voor haar rekening te nemen.

Martens: "Ik ben blij dat ik negentig minuten heb kunnen spelen. Ik ben de medische staf dankbaar, zij hebben keihard gewerkt om mij fit te krijgen. Het doelpunt van mij viel op een goed moment. We stonden onder druk en na mijn goal was die druk er wel af."

Martens: ik ben de medische staf dankbaar

Opportunistisch

Bondscoach Sarina Wiegman toonde zich opgelucht. "Het belangrijkste is dat we ons geplaatst hebben voor de volgende ronde. We hebben moeilijke fases gekend, zeker na de 1-1. Toen ging België heel opportunistisch spelen. Ze zetten heel hoog en agressief druk. Dan is het zaak om goed georganiseerd te blijven. Dat is gelukt."

Wiegman: negen punten had ik niet durven dromen

Spits Vivianne Miedema speelde opnieuw een moeilijke wedstrijd. Vlak voor het einde verliet ze met een blessure het veld. Wiegman: "Het zit haar ook niet mee. Ze kopte een keer goed op goal, schoot een keer met links. Ik heb er vertrouwen in dat ze nog gaat scoren."

Tegenstander

Dinsdag wordt bekend wie de tegenstander van Nederland wordt bij de laatste acht: Rusland, Duitsland of Zweden. Wiegman wil daar nog niet te veel bij stilstaan. "Eerst maar eens genieten van dit moment." Lieke Martens heeft stiekem wel voorkeur. "Ik zou het wel heel mooi vinden als ik mijn voormalig teamgenoten van FC Rosengård uit Zweden tegenkom."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl