De vriendinnen die de oplichters in de val hebben gelokt
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Vriendinnen ontmaskeren oplichters die handelen in Lowlandskaarten

Zes vriendinnen die bedonderd waren met nepkaarten voor Lowlands zijn erin geslaagd de oplichters te laten oppakken.

De vrouwen hadden een oproep op Marktplaats gezet waarin stond dat ze op zoek waren naar kaarten voor het festival. De groep werd benaderd door iemand uit Nijmegen, die tickets zou hebben. "Toen het geld en de kaarten waren overhandigd, bleek na een minuut of twee dat de kaarten vals waren", vertelt een van de vrouwen aan Omroep Gelderland. Ondertussen was de verkoopster verdwenen. "We baalden er enorm van."

De zes besloten het er niet bij te laten zitten. Onder een andere naam plaatsten ze opnieuw een advertentie op Marktplaats waarin stond dat ze op zoek waren naar kaarten. Ze hoopten dat de vrouw weer zou toehappen en dat gebeurde ook.

Hartslag

Deze keer hadden de vrouwen de politie van tevoren gewaarschuwd. Samen met agenten bedachten ze gisteren een manier om de vrouw in de val te lokken. "Om 14.00 uur hadden we op het politiebureau in Nijmegen afgesproken en toen hebben we een plan bedacht", zegt een van de vriendinnen.

"We hebben allemaal een positie gekregen vanwaaruit we station Nijmegen goed in de gaten moesten houden. Het was superspannend. We hadden onze hartslag hoog in de keel zitten."

Toen de verkoopster van de kaarten naar de afgesproken plek kwam, kon ze door de politie worden aangehouden. Ook haar handlanger, die op een scooter kwam, is gearresteerd.

"We wilden gewoon gerechtigheid. We hopen andere gedupeerden aan te sporen ook aangifte te doen."

Toch kaartjes

Inmiddels hebben de zes vriendinnen gehoord dat ze alsnog naar Lowlands mogen. Het is volgens festivalorganisator Mojo een beloning voor het ontmaskeren van de oplichter. De vriendinnen moeten daarvoor wel de normale prijs betalen.

"Het blijft toch echt je eigen risico dat je een geldige kaart koopt. En we willen niet een verkeerd signaal geven aan mensen die ook slachtoffer van fraude zijn. Maar in dit geval kunnen ze dus toch nog naar Lowlands", zegt een woordvoerder van Mojo tegen RTV Oost.

Advertentie via Ster.nl