Woerden TV

Op een weg in Woerden zijn doodsbedreigingen gekalkt die zijn gericht tegen burgemeester Victor Molkenboer en de politie.

Op de Hollandbaan stonden teksten als "Molkenboer aftreden of dood" en "Jullie gaan branden". Aan de burgemeester en de politie wordt ook de oorlog verklaard, schrijft RTV Utrecht. "Groetjes drugsdealls", stond aan het eind van de tekst.

Meer bedreigingen

De dreigementen staan niet op zichzelf, zegt wethouder Yolan Koster. Ook meerdere wethouders in Woerden worden bedreigd, vermoedelijk door drugsdealers. Volgens Koster is het wel voor het eerst is dat het zo in het openbaar gebeurt.

Hoe de eerdere dreigementen eruitzagen, wil ze niet zeggen. "Ik heb geen steen door mijn ruit gekregen, maar denk verder aan alle andere mogelijke manieren waarop je kan worden bedreigd", zegt Koster tegen RTV Utrecht. Ook meerdere medewerkers van de politie zijn bedreigd.

Drugsdealers

De politie onderzoekt nog of de bedreigende teksten op de Hollandbaan iets te maken hebben met de drugshandel in Woerden. Het onderzoek loopt nog.

De afgelopen maanden is in Woerden het beleid tegen drugsdealers aangescherpt. Wethouder Koster ziet de bedreigingen als bewijs dat de hardere aanpak werkt. Ze noemt de dreigementen een reactie van "katten die in het nauw zijn gedreven".

Politiebewaking

Inmiddels heeft de gemeente de teksten op de weg laten verwijderen. Burgemeester Molkenboer is nu nog op vakantie en zal aangifte doen als hij terugkomt.

In het verleden heeft de burgemeester van Woerden politiebewaking gekregen na bedreigingen. Of hij dat nu weer krijgt, is niet bekend.

STER reclame