Monique Kalkman
NOS SportAangepast

Nederlandse treedt samen met Roddick en Clijsters toe tot Hall of Fame

Voormalig rolstoelspeelster Monique Kalkman is als tweede Nederlander ooit opgenomen in de internationale Tennis Hall of Fame. Chantal Vandierendonck, ook een rolstoelspeelster, was in 2014 de eerste. Richard Krajicek, Betty Stöve en Tom Okker viel de eer nooit ten deel.

Om als tennisser in aanmerking te komen voor de Hall of Fame moet je minstens vijf jaar gestopt zijn en een indrukwekkende internationale carrière hebben gehad, die gekenmerkt wordt door integriteit, karakter en fair play.

Kalkman was in de jaren negentig 126 weken de nummer één van de wereld, werd vier keer paralympisch kampioene (een keer als tafeltennisster) en pakte ook nog eens vier keer de wereldtitel.

Tussen Clijsters en Roddick in

Ze werd vandaag gehuldigd in Newport samen met de andere 'inductees' Andy Roddick, Kim Clijsters, journalist Steve Flink en coach Vic Braden.

Monique Kalkman tussen Andy Roddick en Kim Clijsters

Bij Kalkman werd op 14-jarige leeftijd botkanker geconstateerd. Ze raakte verlamd vanaf haar middel en moest tennis (ze was een goede juniore) opgeven. In haar rolstoel legde Kalkman zich toe op tafeltennis. In 1984 werd ze in die discipline paralympisch kampioene.

Daarna stapte ze over naar haar eerste liefde tennis en regen de successen zich pas echt aaneen. Tegenwoordig is ze ambassadeur van het rolstoeltennis bij de ITF. "Dat ik voor altijd deel uitmaak van de tennishistorie is geweldig", aldus Kalkman.

Felicitatie van Sabatini en Cilic

Opgenomen worden in de Hall of Fame wordt gezien als de hoogste eer in het tennis. Kalkman werd dan ook gefeliciteerd door een paar grote namen uit de sport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl