Politie bij de camping in Winterswijk
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Verwaarloosd jongetje gevonden op camping, ouders aangehouden

Op een camping in Winterswijk is een verwaarloosd Duits jongetje gevonden. Nederlandse kampeerders zagen hem in hun tent terwijl hij uit de koelkast aan het eten was. De ouders van de jongen zijn aangehouden.

Terwijl gealarmeerde agenten zich over het jongetje ontfermden, gingen andere agenten naar de caravan van zijn ouders. De moeder probeerde te vluchten via het raam, maar ze kon snel worden aangehouden. Ook de vader is opgepakt. Beide ouders hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De moeder bleek gezocht te worden in Duitsland. Ze moet nog een celstraf uitzitten.

In de caravan werden ook twee meisjes en twee honden gevonden. De politie wil omwille van de privacy niet te veel details bekendmaken, maar de kinderen zijn nog geen 10 jaar. Voor hen en de dieren is opvang geregeld, de ouders zitten nog vast.

Aangeslagen

Het Duitse gezin stond sinds begin juni op de camping in Winterswijk, waar ze voor het eerst waren. Volgens campingeigenaar Hendrik-Jan Mensink leek het een normaal gezin. Er waren geen signalen bij hem binnengekomen dat er iets aan de hand was.

De politie kwam vanmiddag een bloemetje brengen bij het Nederlandse gezin - waar de jongen in de tent zat - maar de familie was al vertrokken. Het had er diep ingehakt, zegt Mensink tegen Omroep Gelderland.

Ook het personeel van de camping is aangeslagen, net als burgemeester Bengevoord. "Dit is een verhaal dat je liever niet wilt horen." Hij heeft de campingeigenaar hulp aangeboden.

Advertentie via Ster.nl