Afghanen bij de rouwceremonie van de omgekomen politieagenten
NOS NieuwsAangepast

Afghaanse politieagenten per ongeluk gedood bij Amerikaanse luchtaanval

De Afghaanse politie heeft in de afgelopen dagen zware verliezen geleden, onder meer door een onbedoeld Amerikaans bombardement met twaalf doden als gevolg. Het Pentagon nam vandaag de schuld op zich van de dood van de Afghanen.

De leden van de nationale politiemacht waren gisteren in felle gevechten gewikkeld in de zuidelijke provincie Helmand, die grotendeels in handen is van de Taliban. Het fatale bombardement op een gebouw in het gebied vond plaats toen de politie dat net op de Taliban had heroverd. De gouverneur deelde mee dat de agenten waarschijnlijk geen uniformen droegen, wat de vergissing kan verklaren.

De Afghaanse troepen krijgen in Helmand luchtsteun van de Amerikanen en de NAVO in de strijd tegen de Taliban.

Onherbergzaam

In het noorden van Afghanistan sneuvelden vandaag elf leden van de nationale politiemacht. Bij diezelfde gevechten met de Taliban zijn 20 leden van de politietroepen vermist geraakt. Het gebied waar gevochten wordt, is onherbergzaam en de telefoonverbindingen zijn er slecht.

In het westen van het land, in de provincie Farah, kwamen zes Afghaanse militairen en zes Talibanstrijders om bij gevechten die ook vrijdag begonnen nadat een legerpost in handen van de Taliban was gevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl