Joost Luiten
NOS SportAangepast

Luiten blijft goed presteren op Brits Open

Joost Luiten ligt nog steeds prima op koers om een topklassering op het Brits Open te behalen. De Zuid-Hollander staat op het oudste major na twee dagen gedeeld tiende.

De 31-jarige Luiten startte donderdag met een indrukwekkende ronde van -2 op de Royal Birkdale in Southport. Hij legde daarmee al de basis om de cut te halen, iets wat hem de afgelopen drie jaar niet lukte.

Het weer hielp Luiten vrijdag niet naar een nieuwe topronde. Het waaide hard in het noordwesten van Engeland en hij kon bogeys ditmaal niet voorkomen. Vier keer leverde hij een slag in en tweemaal won hij er één. Met een dagscore van +2 komt Luiten na twee dagen uit op par.

Jordan Spieth heeft na twee dagen de beste papieren. De Amerikaan, in 2015 winnaar van de Masters en de US Open, is de enige die op beide dagen onder het baangemiddelde bleef.

Dankzij een eagle, drie birdies en vier bogeys staat hij na twee dagen op 134 slagen (-6). Matt Kuchar liep een met vier bogeys en drie birdies een plusronde, maar met -4 heeft hij z'n landgenoot nog wel in het vizier.

Van de winnaars van de afgelopen tien edities, doet Rory McIlroy ook nog goed mee. De Noord-Ier is gedeeld zesde. In totaal bleven slechts acht golfers onder par. Dustin Johnson, de nummer één van de wereld, slaagde daar niet in. Met +3 overleefde hij de cut maar net.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl