Het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag
NOS Nieuws

ACM deed inval bij PostNL om mogelijk machtmisbruik

PostNL heeft eind vorig jaar de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een paar keer over de vloer gehad. Bij invallen zijn documenten en e-mailcorrespondentie in beslag genomen.

Dat meldt De Telegraaf op basis van een vonnis van de rechtbank Den Haag. PostNL spande onlangs een kort geding aan tegen de ACM om te voorkomen dat bepaalde documenten in een onderzoek van de ACM mogen worden gebruikt.

Het onderzoek, dat al een tijdje loopt, gaat over mogelijke schending van de mededingingswet door PostNL. Het postbedrijf zou een oneerlijke concurrentiepositie hebben op de zakelijke postmarkt.

Een woordvoerder van PostNL bevestigt dat er "regelmatig discussies zijn met de ACM" maar zegt dat het bedrijf "verder niets te melden heeft" over de zaak.

Aangifte

PostNL zou lage prijzen kunnen rekenen voor zakelijke klanten omdat het bedrijf veel geld verdient aan de particuliere postmarkt, waar het bedrijf alleenrecht op heeft. De enige concurrent van PostNL op de zakelijke postmarkt, Sandd, zegt daar de dupe van te zijn.

"Wij hebben de afgelopen periode tientallen keren aangifte gedaan tegen PostNL vanwege roofprijzen", zegt Sandd-directeur Ronald van de Laar. Of het onderzoek van de ACM een direct gevolg is van de aangiftes, kan hij niet bevestigen.

De ACM wil geen toelichting geven op de zaak. "Wij doen geen mededeling over lopende onderzoeken", aldus een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl