Daniëlle van de Donk gaat naar de grond
NOS VoetbalAangepast

'Het was billenknijpen, maar het was wel een penalty'

Oranje won op een uitverkocht Kasteel weliswaar met 1-0 van Denemarken, de manier waarop dat gebeurde was minder overtuigend dan tijdens het openingsduel tegen de Noorse vrouwen. Na de goal van Sherida Spitse, die een penalty benutte, stond Nederland lang met de rug tegen de muur.

"In de tweede helft was het billenknijpen", aldus Daniëlle van de Donk. "Maar we hebben het goed gedaan. We hadden er alleen meer in moeten prikken."

Van de Donk: het was billenknijpen

Aandeel

Van de Donk had een belangrijk aandeel in de benauwde zege; ze werd in de twintigste minuut neergehaald en de Duitse scheidsrechter Riem Hussein kende een strafschop toe. "Het was zeker een penalty", aldus Van de Donk. "Ik was blij dat ze me raakte. Tenminste, ik mag hopen dat ze dat deed."

Uit de vertraagde beelden bleek dat Van de Donk licht werd getoucheerd, waarna ze zelf haar eigen been raakte. "Ik dacht dat het een penalty was", oordeelde bondscoach Sarina Wiegman, die de beelden nog niet had teruggekeken.

Aanvoerder

Wiegman haalde kort na rust opnieuw aanvoerder Mandy van den Berg naar de kant. "Steef (Van der Gragt, red.) is op de weg terug en is nu fit om te spelen. Ik zag dat we power en stootkracht nodig hadden. Dat was vervelend voor Mandy, maar het gaat om ons team", verklaarde de bondscoach de wissel.

Van den Berg reageerde gelaten op de wissel. "Natuurlijk wil iedereen spelen, dat geldt ook voor mij. Maar ik sta hier niet voor mezelf, we staan hier als team. We hebben de punten gehaald en dat is het enige dat telt. Verder hoor je me niet."

Ondanks de tweede zege en de koppositie is Oranje nog niet zeker van de volgende ronde. Een gelijkspel tegen België is voldoende. Maar behoudender spelen tegen de zuiderburen, daar wil bondscoach Wiegman niets van weten. "We gaan geen dingen veranderen en gaan dat duel in om te winnen. Dat hoort bij ons spel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl