1Limburg

Twee woonwagenbewoners in Voerendaal zijn betrokken bij het in brand steken van de auto van wethouder Leunissen van de Limburgse plaats. Burgemeester Houben zegt tegen L1 dat alles hierop wijst.

De auto van Leunissen brandde eind juni midden in de nacht uit. De schade aan het huis van de wethouder bleef beperkt. Na de autobrand werd het gemeentehuis van Voerendaal extra beveiligd.

De twee bewoners van het kamp hadden een conflict met de gemeente over het betalen van de huur. De broers weigerden meer dan vier jaar lang te betalen, waarop de gemeente het huurcontract opzegde. De woonwagens moesten daarom weg.

Bedreigen

Volgens Houben maakten de mannen zich al langer schuldig aan het bedreigen en intimideren van wethouders en gemeenteambtenaren. "Hier in het gemeentehuis komen ze binnen. De medewerkers achter de balie worden bedreigd. Als medewerkers naar beneden komen worden er bijna klappen uitgedeeld", vertelt de burgemeester.

"In confrontaties met ambtenaren en wethouders hebben ze in het verleden voortdurend gedreigd met terreur. We hebben voldoende tekenen die wijzen in de richting van die twee mannen", aldus de bestuurder. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren.

Drugs

De woonwagens werden vandaag door de twee bewoners verplaatst naar een naastgelegen bedrijventerrein. Dat terrein wordt morgen door de gemeente voor een half jaar gesloten omdat er drugs zijn gevonden.

STER reclame