Vermist echtpaar na 75 jaar gevonden in gletsjer

Aangepast
De gemummificeerde lichamen werden vorige week gevonden AFP

Op een smeltende gletsjer in de Zwitserse Alpen zijn de bevroren lichamen gevonden van een echtpaar dat 75 jaar geleden verdween. Dat melden media in Zwitserland.

Marcelin en Francine Dumoulin verdwenen in augustus 1942. Ze gingen de koeien melken op een weide in het kanton Wallis, maar kwamen nooit terug. Het stel had zeven kinderen.

De gemummificeerde en redelijk goed bewaard gebleven lichamen werden vorige week gevonden in de buurt van een skilift. Ze lagen vlak bij elkaar. De afgelopen dagen is onderzoek gedaan naar de lichamen en de spullen die erbij lagen, waardoor nu de identiteit van de twee bekend is.

Altijd zwanger

Een 79-jarige dochter van het echtpaar zegt tegen de Zwitserse krant Le Matin dat ze haar hele leven heeft gezocht naar haar ouders. Volgens haar was het destijds voor het eerst dat haar moeder meeging de bergen in. "Ze was altijd zwanger en kon niet onder zware omstandigheden klimmen op een gletsjer."

De dochter is blij dat ze hun nu de begrafenis kan geven die ze verdienen. "Ik kan zeggen dat dit nieuws mij na 75 jaar wachten een diep gevoel van rust geeft", zegt ze.

Echtpaar na 75 jaar onder gletsjer gevonden