Ridgeciano Haps Pro Shots

Een dubbelslag voor Feyenoord op de transfermarkt. De landskampioen neemt Ridgeciano Haps van AZ en Jeremiah St. Juste van sc Heerenveen over.

Het tweetal gaat direct met de Rotterdammers mee op trainingskamp naar Oostenrijk, waar Feyenoord zaterdag tegen SC Freiburg oefent.

Met het aantrekken van de 24-jarige Haps, die voor vijf jaar heeft getekend, dicht trainer Giovanni van Bronckhorst het gat dat in de verdediging was ontstaan na het vertrek van Terence Kongolo naar AS Monaco.

Die transfer leverde Feyenoord vijftien miljoen euro op. Naar verluidt kosten Haps en St. Juste de club zo'n tien miljoen euro.

"Op zijn positie is Ridgeciano een van de beste spelers van Nederland, zowel aanvallend als verdedigend", zegt technisch directeur Martin van Geel over de linksback.

Vejinovic op huurbasis naar AZ

Tegenover de komst van Haps staat het vertrek van Marko Vejinovic. De middenvelder, die bij Feyenoord amper aan spelen toekwam, bewandelt de omgekeerde weg en keert op huurbasis terug bij AZ, waar hij in 2009 zijn debuut in de eredivisie maakte.

Haps en St. Juste in actie

De 20-jarige St. Juste, die voor vier jaar heeft getekend, zal achterin moeten strijden met Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden voor de twee posities in het centrum. Ook Sven van Beek kan daar uit de voeten, maar hij is nog altijd niet hersteld van een zware voetblessure.

"We halen met Jeremiah een talentvolle jongen binnen die al de nodige ervaring heeft, maar ook nog enorm kan doorgroeien", aldus Van Geel. "Naast centraal in de verdediging kan hij eventueel ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Voor een trainer is het altijd prettig als spelers op meerdere posities kunnen spelen."

Aanvallende impuls

Met het aantrekken van Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius en Sofyan Amrabat in een eerder stadium lijkt de selectie bijna klaar voor het nieuwe seizoen, waarin Feyenoord zijn opwachting zal maken in de Champions League.

Van Bronckhorst hoopt nog een buitenspeler aan zijn ploeg toe te voegen. Eerste optie daarvoor blijft Steven Berghuis, die vorig jaar al gehuurd werd van Watford.

Ook de naam van Robin van Persie zingt nog altijd rond De Kuip. Technisch directeur Martin van Geel is in ieder geval een voorstander van een terugkeer van de aanvaller. "Een speler als Robin is altijd welkom bij Feyenoord", sprak Van Geel op de open dag van de club.

STER reclame