Hoogendijk verwacht dat Oranjegekte almaar groter wordt

Oranje beleefde zondag een voortvarende start op het EK vrouwenvoetbal. Ruim twee miljoen mensen zagen hoe het Nederlands elftal in de Utrechtse Galgenwaard Noorwegen met 1-0 versloeg. Het aantal kijkers zal dit toernooi alleen nog maar toenemen, denkt NOS-analist Anouk Hoogendijk.

Een dag na het voetbalfeest in de Domstad spraken de speelsters van Oranje niet met de media. Maar op de training in Zeist werd duidelijk dat zij zeer ontspannen waren. Hoogendijk, die de training langs de kant bekeek, werd door de hele selectie hartelijk begroet.

Op zijn kop

"Het was geweldig en verdiend", aldus de 32-jarige Hoogendijk over het duel in Utrecht. "Er was zelfs een optocht vanaf de Neude en dat was heel indrukwekkend. Ik denk echt dat het hele land op zijn kop gaat staan de komende tijd."

"Er was zelfs een optocht vanaf de Neude en dat was heel indrukwekkend. Ik denk echt dat het hele land op zijn kop gaat staan de komende tijd."

Anouk Hoogendijk

Hoogendijk is inmiddels international af en ze had het best even zwaar toen zij het openingsduel vanaf de zijlijn bekeek. "Toen ik zat te kijken, had ik wel zoiets van 'hoe leuk is dit?'. Maar het is niet dat ik jaloers ben of afgunst heb hoor."

Kijkcijfers

Het was voor het toernooi afwachten hoeveel mensen de verrichtingen van de voetbalsters zouden volgen, maar de kijkcijfers waren indrukwekkend. "De mensen geven het een kans en ik denk dat ze allemaal blijven hangen", aldus Hoogendijk. "Ik denk dat de Oranjegekte alleen maar groter wordt."

STER reclame