Autodealer koopt Golfje uit '79 met 18.000 kilometer op de teller

Aangepast
L1

Een autohandelaar uit Limburg kreeg dit weekend het aanbod van zijn leven. Een broer en zus kwamen een Volkswagen Golf 1 Diesel uit 1979 inleveren. De wagen blijkt in goede staat en heeft maar 18.690 kilometer op de teller.

"Dit is het meest bijzondere wat me ooit overkomen is", zegt autohandelaar Don Krawczyk uit Echt tegen regionale omroep L1. De autoverkoper keek wel even raar op toen de broer en zus de wagen kwamen inleveren. Omdat de twee op de binnenvaart werkten, maakten ze weinig gebruik van de auto. De kilometers hielden ze bij op velletjes papier.

Dit is natuurlijk een Volkswagen zonder sjoemelsoftware.

Don Krawczyk

De broer en zus hebben hun oude Golf ingeruild voor een nieuwer exemplaar. Wat ze voor de auto hebben gekregen, is niet bekendgemaakt. "Eigenlijk is het gewoon wat de liefhebber er voor geeft. Ik mag mijzelf betitelen als een liefhebber dus ik heb er ook behoorlijk wat voor gegeven", is het enige wat Krawczyk er over kwijt wil.

Wat hij met de auto gaat doen, is nog niet bekend. Wel belooft de autohandelaar dat de wagen een eervolle toekomst krijgt. "Op het moment dat ik hem zelf als autoliefhebber niet zou houden, willen we hem eigenlijk graag ergens neerzetten waar hij toegankelijk is voor het grote publiek."

"Misschien dat de importeur er belang bij heeft of misschien de Volkswagenfabriek. Want laten we eerlijk zijn, dit is natuurlijk een Volkswagen zonder sjoemelsoftware", zegt Krawczyk met een lach.