NOS Nieuws Regionaal nieuws Aangepast

Onschuldige vrouw bedreigd na beledigende tekst over Nouri

Een vrouw uit het Brabantse Eersel is bedreigd nadat iemand met exact dezelfde naam op Facebook beledigende berichten heeft geplaatst over Ajacied Abdelhak Nouri.

"Denken mensen nu werkelijk dat Facebookberichten met Pray 4 Nouri enig effect hebben?", schreef ene Joyce Sameling vorige week op Facebook. Een paar uur later voegde ze daaraan toe: "Fuck Nouri". Het bericht viel volgens Omroep Brabant verkeerd bij verschillende Facebookgebruikers en al snel kwam er de oproep om deze Joyce een lesje te leren.

Daarop begon de ellende voor een gezin uit Eersel. De moeder van het gezin heet namelijk ook Joyce Sameling, maar zij heeft niets met het bericht op Facebook te maken. Ze werd er wel op aangekeken en doordat de dwarsfluitlerares uit Eersel makkelijk te vinden is op internet, werd ze afgelopen weekend aan de lopende band gebeld door mensen die verhaal wilden halen.

Bedreigd

"Mijn Joyce roept niet zulke stomme dingen", verdedigt partner Louis Maas zijn vrouw op Facebook. Hij heeft er een oproep geplaatst om duidelijk te maken dat de boze menigte achter de verkeerde Joyce aan zit.

"We werden thuis telefonisch bedreigd. We hadden echt angst dat ons iets aangedaan zou worden", zegt de vader van twee dochters. Joyce heeft inmiddels een gesprek gehad op het politiebureau en omdat ze nu niet meer bedreigd wordt gaat ze geen aangifte doen. Dat ze nu rust heeft is voor haar het belangrijkst. "We willen overgaan tot de dagelijkse gang van zaken in de hoop dat daarmee alles wegebt."

Strafbaar

Volgens de politie is van een concrete dreiging geen sprake. Maar deze zaak is voor de politie wel aanleiding om opnieuw te waarschuwen voor het plaatsen van oproepen op sociale media zoals Facebook. "Het verspreiden van adresgegevens in relatie tot het oproepen van geweld is bijvoorbeeld strafbaar en kan grote gevolgen hebben", waarschuwt de politie.

STER reclame