Hollandse Hoogte

Het Openbaar Ministerie laat de sloot in Bunschoten droogleggen waar de 14-jarige Savannah vorige maand dood werd gevonden. De politie hoopt zo haar portemonnee en telefoon te vinden die sinds haar vermissing zoek zijn.

Eerdere pogingen met duikers en speurhonden om haar spullen te vinden leverden niets op. Volgens het OM kunnen de telefoon en de portemonnee van groot belang zijn voor het onderzoek. Daarom is besloten de sloot bij industrieterrein De Kronkels droog te leggen. De sloot blijft tot en met woensdag afgezet.

Sloot waarin Savannah werd gevonden wordt drooggelegd

De politie en het OM roepen iedereen op die informatie heeft over de vermiste spullen zich te melden. De portemonnee lijkt op een gladde leren envelop en heeft een goudkleurige rits en goudkleurig labeltje. De telefoon is een zwarte Samsung Grand Prime, met daaromheen waarschijnlijk een zwart hoesje met een gouden rand.

Het lichaam van Savannah werd vorige maand gevonden. Drie dagen nadat ze als vermist was opgegeven, zag een voorbijganger haar lichaam in de sloot liggen. Een dag later werd een jongen van 16 uit Den Bosch aangehouden.

In eerste instantie sloot de politie niet uit dat anderen betrokken waren bij de vermissing en de dood van het meisje, maar daarvoor zijn geen aanwijzingen gevonden. Het OM verdenkt de jongen nu van doodslag, maar sluit niet uit dat de aanklacht nog wordt gewijzigd.

Donderdag besluit de rechter-commissaris over de verlenging van het voorarrest van de jongen.

STER reclame