'Maaltijdrel Groningse Vondelflat bijna opgelost'

De Vondelflat in Groningen ANP

De maaltijdrel tussen de directie van een Groningse serviceflat en enkele bewoners wordt mogelijk deze week opgelost. Dat verwacht de gemeente Groningen, die bemiddelt in het conflict, meldt RTV Noord.

Veertien bewoners van de Vondelflat vinden het eten van de vaste leverancier niet lekker. Zij bestellen daarom zelf hun eten ergens anders. De directeur van de flat wil dat niet hebben. Volgens hem maakt het eten deel uit van de service van de flat en hij dreigt daarom de bewoners voor de rechter te slepen.

Enquête

De maaltijdrel houdt de gemoederen al een tijdje bezig en bereikte zelfs de politici in Den Haag. De gemeente Groningen heeft zich opgeworpen als bemiddelaar en hield de afgelopen twee weken een enquête onder bewoners. Daarin mochten ze aangeven of ze het avondeten collectief willen inkopen of dat ze zelf willen kiezen.

De komende week worden de resultaten van de enquête besproken met de raad van toezicht van de Vondelflat en vier bewoners. Na dat gesprek moeten de regels wat betreft de maaltijden voor eens en altijd duidelijk zijn.