De sport van maandag bij de NOS

Christian Horner en Max Verstappen AFP

Tussen het geweld van de Tour de France en het EK voetbal voor vrouwen door praten we met Christian Horner, de teambaas van Max Verstappen bij Red Bull. Hij maakt de balans op van de eerste helft van het seizoen.

Hoe kan het dat Verstappen zo vaak uitviel en hoe gaan ze dat voorkomen in de tweede seizoenshelft? Antwoorden op die vragen komen in het Sportjournaal en eerder al op NOS.nl.

Voetbalvrouwen

Het EK voetbal voor vrouwen gaat vandaag verder met twee duels. Om 18.00 uur speelt Italië op Het Kasteel in Rotterdam tegen Rusland. Om 20.45 uur staat met Duitsland-Zweden een absoluut topduel op het programma. De wedstrijd is namelijk een reprise van de olympische finale van Rio de Janeiro.

Het duel, dat in het Rat Verlegh-stadion in Breda wordt gespeeld, is net als Italië-Rusland live te zien via het themakanaal NPO Sport en op NOS.nl. Gisteravond wonnen de Nederlandse vrouwen hun eerste wedstrijd met 1-0 van Noorwegen.

Oranje begint EK sterk met winst op Noorwegen

In de Tour de France is het een rustdag. Wij gaan kijken bij Lotto-Jumbo, Team Sky, AG2R en Sunweb. In Radio Tour de France het Tourjournaal en in De Avondetappe wordt vooruitgeblikt op de derde week van de Tour, een week waarin nog veel spektakel verwacht wordt.

In De Avondetappe schuiven Steven de Jongh, Danny Nelissen en Maarten Tjallingii aan bij Dione de Graaff.

Programma's maandag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
17.55 uur EK voetbal Italië-Rusland NPO Sport en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
19.26 uur Tourjournaal NOS.nl en NPO 1
20.40 uur EK voetbal Duitsland-Zweden NPO Sport en NOS.nl
21.25 uur De Avondetappe NOS.nl en NPO 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2