Nederland begint EK met zege

De Nederlandse vrouwen zijn het EK in eigen land uitstekend begonnen. Tegen Noorwegen werd een meer dan verdiende 1-0 zege geboekt. Vooral na de rust toonde Oranje zich de veel betere ploeg.

Oranje begint EK sterk met winst op Noorwegen

Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman vloog uit de startblokken en had binnen een minuut al moeten scoren. Op aangeven van Shanice van de Sanden had Lieke Martens de bal voor het inschieten, maar de Noorse keepster Ingrid Hjelmseth voorkwam met een miraculeuze redding een doelpunt.

Het bij vlagen sterk spelende Nederland kreeg meer goede kansen. Een inzet van Mertens werd net overgetikt en Daniëlle van de Donk leverde een gevaarlijke kopbal af.

Noorwegen viel slechts af en toe aan, maar dwong keepster Sari van Veenendaal wel tot een paar knappe reddingen.

Meer dan verdiende 1-0

Oranje zette Noorwegen na rust weer flink onder druk en een goal hing in de lucht. In korte tijd miste Vivianne Miedema drie behoorlijke kansen. Daar stond één grote kans voor Noorwegen tegenover: Kristine Minde kwam een teen tekort om raak te tikken.

In de 66ste minuut viel de meer dan verdiende 1-0 dan eindelijk voor Oranje. Uit een scherpe voorzet van Martens kopte Van de Sanden knap raak.

Van de Sanden kopt Nederland op 1-0

Meteen probeerde Noorwegen het spel naar de Nederlandse helft te verplaatsen. Dat lukte maar af en toe en kansen leverde dat niet op.

Nederland bleef de veel betere ploeg en stichtte keer op keer gevaar. Met iets meer geluk (Miedema was er opnieuw twee keer dichtbij) was de score veel hoger uitgevallen.