Geen WK-medaille voor Van Rouwendaal op 10 kilometer

Sharon van Rouwendaal is er bij de WK zwemmen in Boedapest niet in geslaagd een medaille te veroveren op de 10 kilometer. De olympisch kampioene op die afstand eindigde in het Balatonmeer op een teleurstellende zestiende plaats.

Geen WK-succes Van Rouwendaal op 10 kilometer

De 23-jarige Van Rouwendaal, die in aanloop naar de WK kampte met de ziekte van Pfeiffer, zwom lang vooraan in het peloton, maar zakte de laatste kilometers ver terug. Ze tikte uiteindelijk 1 minuut en 46 seconden later aan dan de winnares.

Muller prolongeert WK-titel

Net als twee jaar geleden ging het goud naar de Française Aurélie Muller. De zilveren plak ging verrassend naar de Ecuadoraanse Samantha Arevalo. Arianna Bridi uit Italië en de Braziliaanse Ana Marcela Cunha pakten het brons.

Van Rouwendaal, die twee jaar geleden op de WK nog zilver pakte op de 10 kilometer, komt woensdag nog in actie op de 5 kilometer. Vrijdag zwemt ze ook de 25 kilometer.

Van Rouwendaal: na 7,5 kilometer was het op

"Het ging op zich wel goed", vertelde een teleurgestelde Van Rouwendaal na afloop. "Maar in ronde drie dacht ik: zijn we er al? Het was gewoon heel zwaar. Bij de laatste anderhalve kilometer was het echt op, ik kon gewoon niet meer."

Drie weken geleden werd de ziekte van Pfeiffer bij haar geconstateerd. "Iemand anders zou misschien niet aan de start staan, maar voor mij is dit normaal. De snelheid is er wel, maar 10 kilometer was te lang. Ik heb nog hoop voor de 5, maar ik ben wel extra voorzichtig."