Lichaam verongelukte zeiler (18) gevonden voor kust Vlissingen

ANP

Voor de kust van Vlissingen is gisteravond het lichaam gevonden van een vermiste zeiler. De 18-jarige Hannes Goegebeur verongelukte begin deze maand in de zee bij Oostende, Belgiƫ.

Het ongeluk gebeurde op 1 juli bij een zeilwedstrijd. Een Nederlands zeiljacht kapseisde, drie van de zes zeilers konden worden gered. Twee andere bemanningsleden, Freddy Franssens (70) en Frans Maas (79), werden dood uit het water gehaald. Het lichaam van Goegebeur was spoorloos.

Vissers vonden het stoffelijk overschot van de zeiler gisteravond rond 20.00 uur voor de kust van Vlissingen, op ruim 60 kilometer van Oostende. Na onderzoek door de politie bleek dat het ging om de 18-jarige man uit Terneuzen.

Gebroken kiel

Het fatale ongeluk met het zeiljacht leidde tot verbijsterde reacties in de zeilwereld. Maas en Franssens waren bekende en ervaren zeilers. Daarnaast gebeuren er vrijwel nooit dodelijke ongelukken bij zeilwedstrijden.

Het ongeluk in de buurt van Oostende kwam doordat de kiel, een uitstekend onderdeel onder de boot, brak. Het jacht verloor daarbij stabiliteit en kapseisde.

De drie bemanningsleden die het ongeluk overleefden, wisten zich aan de romp van het omgeslagen zeiljacht vast te houden. Zij werden uren later gered door een langsvarend baggerschip.

STER Reclame