You're in such good shape. She's in such good physical shape. Beautiful.

Donald Trump

Het was ongetwijfeld vriendelijk bedoeld, maar een opmerking van Donald Trump over het uiterlijk van de Franse presidentsvrouw Brigitte Macron wordt niet door iedereen zo opgevat. Trump zei gisteren tegen de Franse first lady (64) dat ze er geweldig uitziet. Om er in de richting van de 25 jaar jongere Emmanuel Macron aan toe te voegen: "Ze ziet er lichamelijk goed uit. Prachtig."

Het moment in de hal van het Hôtel des Invalides in Parijs is gefilmd en verscheen kort daarna op tal van nieuwssites. Op de beelden is niet te zien hoe Brigitte Macron op Trumps uitspraak reageert. Meteen erna vertrok ze met Melania Trump voor een uitje in de stad.

Trump tegen Brigitte Macron: je ziet er lichamelijk goed uit

Op sociale media lieten reacties niet lang op zich wachten. Veel mensen vinden de opmerking van de president ongepast, al wordt er ook met een knipoog gereageerd. Zo vroeg komiek Erich McElroy zich af of Trump bij het diner naast de "beautiful" vrouw van Macron mocht zitten. Voormalig premier van Canada Kim Campbell grapte dat Brigitte Macron niet hetzelfde kon zeggen over het uiterlijk van Trump.

STER reclame